BEYİN YAKAN FİLMLER

Ters köşe yapan filmleri çok severiz değil mi? Hele ki olağanüstü bir zekayla harmanlanmış aklımızı zorlayacak senaryolara bayılırız. Finaliyle şok olduğumuz yapımların yanı sıra yanında düşünmemizi sağlayan filmlerin bizi fazlasıyla etkilediğini söylemek mümkün.

Evet sayın izleyiciler şimdi arkanıza yaslanıp sizin için derlediğim bu eşsiz filmlerden seçerek anın tadını yakalayın! 



1) 1408 filmi 

Stephan King tarafından yazılıp filime uyarlanan bu yapım gerilim ve korku türündedir. John Cusack ve Samuel L. Jackson gibi başarılı isimleri de bünyesinde barındırıyor. Yönetmen Mikael Hafström’üm ellerinde hayat bulan ve 2007 yılında vizyona giren 1408, toplamda 3 farklı finale sahip, gerilim türünde en iyi beyin yakan filmlerden bir tanesidir.

Mike Enslin doğaüstü olayların yaşandığı iddia edilen yerleri araştıran ve bunlarla ilgili kitaplar yazan bir yazardır. Son kitabı "en korkutucu on otel" çıktıktan sonra aldığı bir kartta New York'taki Dolphin otelinin 1408 (rakamların toplamı 13'tür) numaralı odasına hiç gitmemesi konusunda bir uyarı görür. Çocuğunu kanser nedeni ile kaybettikten sonra eşinden de ayrılmış olan Enslin aslında Tanrıya ve doğaüstü olaylara inancını yitirmiş ve bunların fos çıktığını göstermek isteyen bir yapıya sahiptir.

 Nihayetinde oteli oda için arar, lakin odanın dolu olduğu yanıtını alır. Israrları karşısında otele gider ve otel müdürü ile görüşür. Bir kısmı doğal yolla, bir kısmı da intihar benzeri olaylarla olmuş 56 ölümün bu odada olduğunu öğrenir. Müdürün ikna çabaları yetmez ve Mike odaya yerleşir.

 İlk başta her şey normal gözükmesine karşın bir müddet sonra olaylar başlar. Başta bunların bir kandırmaca olduğunu düşünse de sonra kaçmaya çalışır. Ama çıkış yoktur.

Bir ara kurtulduğunu sansa da, yine kendini otel odasında bulur. Zaman zaman ölen kızı Katie ile de karşılaşır ve olay trajedi ve korku arasında seyreder. Nihayetinde odayı aleve vermesi ile çıkışı bulacaktır ama olayların zihninde değil gerçekte de yaşandığını öğrenecektir.


2) Stay (Gitme) 

100 dakika boyunca devrelerinizin yanacağı Stay (Gitme), psikolojik gerilim türünün en başarılı örneklerinden biridir. Ryan Gosling, Ewan McGregor ve Naomi Watts gibi kaliteli oyuncuları bünyesinde barındıran bu yapımın yönetmenliğini ise Marc Forster üstlenmiş. Psikolog ve hastası arasındaki bağı, bu ikilinin gerçek ve hayal arasındaki hem gizem hem de gerilim dolu hikayesini anlatan bu başyapıt da en iyi beyin yakan filmlerden biri olarak listemizde yer alıyor.


3) Snowpiercer (Kar Küreyici)

Joon-ho Bong tarafından yönetilen Güney Kore ve ABD ortak yapımı Snowpiercer filmi, aklınızı başınızdan alacak bir yapım olarak listemizde yer alıyor. Gelecekte başarısızlıkla sonuçlanan bir deneyin, dünyayı neredeyse tamamen yok eden bir küresel ısınmaya neden olmasını ve hayatta kalan son insanların da kesintisiz bir güce sahip dev bir trenle durmadan dünyayı dolaşmalarını anlatıyor.

Chris Evans, Tilda Swinton, Song Kang-Ho, Jaime Bell ve John Hurt gibi isimlerin yer aldığı bu başyapıt da mutlaka izlemeniz gereken en iyi fantastik ve bilim kurgu filmlerindendir.



4) Janghwa, Hongryeon (Karanlık Sırlar)

Psikolojik gerilim içerikli film üslubu ve oyunculuk performansı ile dikkat çekiyor. İki kız kardeşin anneleri tuhaf bir biçimde ölür ve bunu takiben de kardeşler hastalanırlar. İyileşene dek de hastanede kalırlar. Tedavileri tamamlandıktan sonra eve dönen kardeşler, babalarının yeni eşi olan Eun-joo isimli üvey anneleriyle anlaşamaz. Zaman zaman üvey annelerinin garip davranışları ve kardeşlerin hastalığının tekrarlaması evde huzursuzlık yaratır. Ayrıca babalarının olaylara tepkisiz kalışı ve labirenti andıran yapısıyla yaşadıkları ev, kızları tedirgin etmeye başlar. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de doğaüstü olayların meydana gelmesi, gerilimi arttıracaktır.


5)  Cloud Atlas (Bulut Atlası)

Yaklaşık 3 saat boyunca beyninizi darmaduman edecek bir film olan Cloud Atlas (Bulut Atlası), farklı dönemlerde yaşamış 6 insanın hikayesini anlatıyor.

1850 yılında Pasifik Okyanusu'ndayız. Adam Ewing Yeni Zelanda'daki takım adalardan zorlu bir deniz yolculuğu yaparak Californiya’daki evine dönmektedir. 1930'lu yıllarda Belçika'da yaşayan beş parasız ama yetenekli bir bestekar olan Robert Frobisher'ın elinde Adam Ewing'in günlüğü vardır. Luisa Rey ise Reagan yönetimindeki Amerika'da yaşayan isyankar ruhlu bir gazetecidir. Yayın evi sahibi Timothy Cavendish ise alıcaklılarından canını kurtarmaya çalışır. Kendisini var eden sisteme isyan eden android garson Sonmi~451 ise yakın gelecekte Güney Kore'dedir. Zachry ise medeniyetin çöküşüne ve ilkel kabilelerin insanlığa hükmetmesine şahit olmak üzeredir...

Alt başlığının da dediği gibi Bulut Atlası'nda Geçmiş, Şimdi, Gelecek, Her Şey Birbiriyle Bağlantılı...



Afişler








iyi seyirler a dostlarr...




Yorumlar

Popüler Yayınlar