Tek Mekan İçerikli Filmler

Klasik yapımlardan sıkılanlar buraya gelebilir çünkü size harika önerilerim olacak! İşte sıra dışı konulara sahip gerilim içerikli filmleri sizler için derleyip topladım. Şimdiden sizlere keyifli seyirler. :))

1) Panic Room (2002): Meg Altman, kocasından yeni ayrılmıştır. Aldığı nafakayla oldukça eski bir ev satın alır. Evi gezerken özel bir oda fark eder. Bu oda, müthiş bir güvenlik sistemiyle donatılmış, güvenli bir panik odasıdır. Odanın içerisindeki monitörlerden evin her köşesi izlenebilmektedir. Meg ve kızı, acil durumlarda bu odaya sığınabilecektir. Peki bu odaya sığınmalarını gerektirecek neler yaşanacak? Heyecanı doruklarda yaşayacağınız bu film, listemizin en dikkat çeken filmlerinden biri.


2) Moon (2009): Astronot Sam Bell, Lunar Industries ile üç senelik bir kontrata imzalamıştır. Sözleşmede dünyayı besleyen en önemli enerji kaynaklarından biri olan Helium-3’ü keşfetmek üzere Ay’ın karanlık bir köşesine gönderilmesi kararlaştırılmıştır. Bu zorlu görev boyunca yalnız olacaktır. Görevi esnasında başına talihsiz bir kaza gelir. Uydu bağlantısının kopmasıyla tüm iletişimi kaybeden Sam, oldukça zorlu maceralara atlatır. Ancak artık sağlığını da kaybetmiştir. Uzay’da zor zamanlar geçiren Sam, halüsinasyonlar görmeye başlar ve hafızasını yavaş yavaş yitirir.


3) Non-Stop (2014): Kimin suçlu kiminse masum olduğunu anlayamayacağınız bu filmde Bill, Hava Kuvvetleri’nden emekli bir askerdir. Bulunduğu uçakta her 20 dakikada bir, bir yolcuyu öldürmekle tehdit eden gizemli bir suçlu vardır. Uçaktaki 200 yolcunun hayatı şimdi onun ellerindedir. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı, herkesin potansiyel bir suçlu kabul edildiği bu durum, Bill’i baş etmesi güç bir macera ve gerilimin içine sürükler. Ancak yolcular, Bill’in bu kargaşadan sorumlu olduğunu düşünmeye başlar ve işler karışır.


4) 127 Hours (2010): Tek mekanda geçen gerilim filmleri arasında yer alan 127 Hours, yaşanmış bir olaya dayanıyor. Genç dağcı Aron Ralston’un başına gelenleri konu ediniyor. Aron, kimseye haber vermeden çıktığı yolculukta büyük bir kaya parçasının arasına sıkışır. 5 gün boyunca hayatta kalmak için çabalayan Aron’ı oradan kurtaracak kimse yoktur. Kolu kayaya sıkışmış bir şekilde aç ve susuz kalan Aaron, yakınlarından yardım bekler. Ancak bir süre sonra kimsenin ondan haberi olmadığını anlar. Aron’ın yaşadığı içsel hesaplaşmalar sizi adeta içine çekecek.


5) The Man From Earth (2007): John Oldman, bir üniversitede tarih profesörüdür ve görevinden ayrılıp başka bir yere taşınmaya karar verir. Veda için evine gelen arkadaşları, John’un taşınmasının altındaki gerçek nedenleri merak eder. Arkadaşlarının soruları üzerine pes eden John, taşınma nedenini açıklar: John, yaklaşık 14 bin yaşında olan bir ölümsüzdür. Birçok arkadaşı John’un yalan söylediğini düşünse de bazılarıysa ona inanır. Düşük bütçeli bir film olmasına rağmen oldukça ilgi çekici olan The Man From Earth, kesinlikle izlemeniz gerekenler arasında!





Yorumlar

Popüler Yayınlar